Tuesday, November 18, 2008

Män som klappar varandra på ryggen

Hittade precis ett intressant blogginlägg. Trodde att jag var den enda som tänkte på det: män med makt som klappar varandra på ryggen. I det här fallet herr Obama och Bush junior. Så väluppfostrat och hövligt, men ändå så äckligt på något vis. Onaturligt. Konstlat. Ett maktspel. Eller ett skådespel, helt enkelt.

Dr Mehrabian påstår att kroppsspråket utgör 55% av kommunikationen mellan människor. Jag tror att det är mycket mer än så.

Thursday, November 13, 2008

Politik säljer

Efter ett långt uppehåll loggade jag alldeles nyss in på Google Analytics för att titta på lite statistik. Statistik över hur älskad jag är. Hur bra jag skriver. Vem jag är.

Det visar sig att jag den 29 oktober hade 80 besökare istället för mina vanliga 20 (varav jag själv troligtvis utgör 18). Vadan detta? Vilket inlägg är det som har väckt så många personers nyfikenhet? Det om sex? Eller kanske det om tåg?

Jag undersöker. Tydligen var det inlägget om politik. Tänka sig. Av alla knasiga inlägg är det just det om segregation som får mest uppmärksamhet. Och jag undrar: hur vet folk egentligen vad jag skriver om? Har de sökmotorer som automatiskt informerar dem om att någon har skrivit om utanförskap? Måste vara så.

Märkligt.

Samtidigt roligt.

Segregation ska tas på allvar.

Tuesday, November 11, 2008

Jag, en sång

Har funderat på det här ett tag. Om jag vore en sång, vilken sång skulle jag då vara? Nu vet jag. Jag är en mix av två (eller kanske båda samtidigt): den brasilianska sången Mas Que Nada av Jorge Ben och Let's call the whole thing off som skrevs av George and Ira Gershwin.

Allvarligt och lekfullt på samma gång.

Vilken låt är du?

Monday, November 10, 2008

Älskvärt #3: Tysk yoghurtreklam från 90-talet


Foto: Flickr

Ingen reklam kan mäta sig med tysk yoghurt- och chokladreklam. Matporr långt innan Nigella och TV4-Leila sensuella kokkonst blev publik. Tänk: 90-tal. En manlig basröst som beskriver yoghurtens innehåll som vore det det mest värdefulla på jorden. Diverse färsk frukt som faller ner i yoghurten i slowmotion. En erotiskt röd mun som öppnas för att smaka. Jag sitter och tittar tills jag till slut inte kan hålla mig längre: "Åh! Jag måste ut! Jag måste ha den där yoghurten. Jag vill också känna sådär. Smaka det där. Nu!"

I'll have what she's having.

Ironisk, stilren svennereklam må ha sin charm. Men i min värld är den chanslös.

Älskvärt #2: LED throwies

Foto: Flickr

Vackert. Eller hur? Tänk vad mycket man kan åstadkomma med små enkla medel. En lysdiod, ett lithiumbatteri och en magnet är allt som behövs.

Vill du göra egna, följ bara Instructables illustrativa instruktioner. Vill du se vad man kan göra med "throwies" kanske Graffiti Reserach Lab kan inspirera dig (svenska Jose Gonzales står förresten för musiken i filmen)?

Titta och njut.

Thursday, November 6, 2008

Älskvärt #1: Ljudet av musslor i kastrull


Foto: Flickr

Älskvärt nummer ett: ljudet av musslor i kastrull. Mitt absoluta favoritljud. När jag ser musslor i kastrull förvandlas jag till Amelie från Montmartre och vill promt köra ner mina nakna händer bland musslorna och röra om. Känna. Uppleva.

Så vackert.

Älskvärt

Ni vet sången My favorite things från Sound of Music? (Den som jag och Tom hade som vår bröllopsmarch.) Kan det bli mer gulligt och positivt än så? Tror knappast det. I ett kanske desperat försök att bli mer positiv ska jag de kommande månaderna försöka bli lite mer som bedårande Maria genom att lista de saker i vardagen som jag tycker allra mest om. Det blir inga storslagna, självskrivna saker som "demokrati" eller "kärlek" utan små, ganska alldagliga saker som lyser upp min vardag och som jag bara ser när jag är riktig närvarande.

Redo? Jag är redo. Minst sagt.

Sunday, November 2, 2008

Barndomsminnen i flyttlåda

Tom granskar min packning. Mer eller mindre gamla och betydelsefulla saker som ska ner i källaren.

Tom (med skeptisk och/eller förvirrad min): Vad ska jag skriva på den här lådan? Den verkar innehålla både det ena och det andra?

Paulina: Barndomsminnen, ska det stå.

Tom: Barndomsminnen?

Paulina: Ja. Barndomsminnen. Det är liksom lite blandat.

Tom: Men det säger ju absolut ingenting! Typisk tjejbeskrivning. Jag skulle lika gärna kunna skriva "Drömmar". Helflummigt. Har du en låda med affirmationer också? Saker du försökt intala dig själv att du redan har men som egentligen inte finns?

Paulina: Pff.

Tom: Det är tydligt att det behövs en kille i det här huset.

Paulina: Tönt.