Monday, April 13, 2009

It takes two to tandem

Efter en påskhelg färgad av oro och allmän nedstämdhet (men också mycket roligheter) bestämde jag och Tom oss idag för att åka ut på en liten uppiggande Stockholmstur på vår tandemcykel. Cykeln fick vi av mina underbara KTH-kompisar när vi gifte oss sommaren 2007.

Färden gick över Södermalm, vidare över Blasieholmen och Strandvägen och Djurgården. Vi gjorde ett tillfälligt stopp på Beckholmen - en bortglömd liten söt ö, precis söder om Djurgården - där vi promenerade runt, tittade på båtbyggen och njöt av doften av tjära. Kära.
Ett tips: På Beckholmen finns en liten mysig thaimatservering som har sin alldeles egen haj (det sticker upp en liten låtsashajfena ur vattnet precis intill). Har inte hunnit testa maten ännu men den såg lovande ut.

Därefter cyklade vi tillbaka till Söder, tittade till vietnamesrestaurangen Lilla Saigon som tydligen serverar färska vietnamesiska sommarrullar (Goi/Nem Cuon). Bland det bästa jag vet i matväg. Tyvärr var restaurangen stängd.

Innan vi trampade hem igen, längs med Årstavikens vackra strandpromenad, tittade vi förbi mamma vid Globen och fikade. Det bjöds på varma hallon med honung, glass och kinesiska sesambollar.

En enastående dag.

Tänk så roligt man kan ha på cykel.

No comments: