Wednesday, April 1, 2009

Är 180 cm 75 cm bättre än 105 cm?


Efter ett och ett halvt år i en 105 cm bred säng är det nu dags för mig och Tom att uppgradera till en säng som anstår ett äkta par: en 180 cm bred dubbelsäng i valnöt.

Vi hittade skönheten på bild på Blocket och slog till. Spelar inget roll att den fyller upp hela sovrummet. Jag tillbringar ändå merparten av min vakna tid hemma i sängen (liksom Astrid trivs jag helt enkelt bäst där). Utöver det sover jag så klart också i sängen. Så det blir nog bra så.

Efter inköpet undrade Tom om jag "kommer att hälsa på på hans sida av sängen någon gång?". Vi får väl se. Kanske blir det mest hålla handen.

Min kollega Johanna påstår att uppgradering av säng är ett direkt hot mot förhållandet. Hon har egna (mycket sorgliga) erfarenheter av just detta. Ny dubbelsäng - strax efter uppbrott. Kanske är det snarare så att inköpet av bred säng är ett tecken på att nyförälskelsens tid är förbi. Den tid då man står ut med allt. Då det är en ren ynnest att få inandas och återanvända den andres morgonandedräkt.

Så kanske det är. Fast jag älskar Tom lika mycket nu som förr. Om inte mer. Fast på ett annat sätt. Kärleken ändrar karaktär.

Om kärleken var 105 cm bred då, så är det 180 cm bred nu.

3 comments:

Anonymous said...

105?! I am impressed!!

C said...

Det var jag det :)

Me, Myself and Mioli said...

180 bred?! WOWOWEEEWAAAA! Jag tror Visa också får plats i er säng...och har mer plats där än bredvid mig, som jagar honom som en varg jagar ett får hela natten... ;)
Får han komma på sleepover?