Tuesday, November 24, 2009

Martina och Pamela

När jag en gång för länge sedan bodde i Jordbro fanns där en kort stund ett par som väckte min uppmärksamhet lite särskilt. Ett kärlekspar som stack ut i den jämngrå white-trash-massan på pendeltågsstationen. Två kvinnor tänkte jag. Eller var det det? Så svårplacerade. Den ena med kort mörk page. Yviga ögonbryn. Basker. Som tagen direkt från ett författarcafé i Montmartre. Den andra blond. Som vilken pojkspoling som helst. Så olika. Undrar var de hittat varandra. En dag var de försvunna. Eller var det jag som försvann? Jag minns inte.

Så av en slump hörde jag höromveckan talas om P4-dokumentären "Familjen Abramsson kommer ut". Hörde Pamela tala om sin första kärlek Martina. Om vackra, melankoliska möten på Borås tågstation. Och så slog det mig. Måste vara den Martina. Martina Lowden som skrivit Allt och blivit allas nya älskling. Hon som till och med fick sommarprata en sommar och gjorde det alldeles gallant. Det måste vara den Martina. Ingen annan. Och så föll allt på plats.

Det var Martina och Pamela jag såg där på Jordbro station. Det är därför jag tycker att Martina ser så bekant ut.

Nu vet jag var de tog vägen och hur kärleken en dag tog slut trots att det älskade varandra så mycket just då. I Jordbro. Nu vet jag att den brustna kärleken brutalt drev Martina till vansinne. En liten stund i alla fall. Så som kärlek kan göra ibland.

Att veta ger mig ro i kroppen.

4 comments:

Pamela Abramsson said...

Hej! Vad roligt att du såg och hörde, Martina gav mig länken, det är ungefär den nivån på våran kontakt nu, vi visar varandra saker och håller lite koll på varandra, har lyckats ses ungefär en gång om året, minst, sen vi gjorde slut, men i år ser ut att bli första undantaget... Men, första kärleken glömmer man aldrig, svårt att släppa. Vem är du? Såg du oss ofta? Får jag bara lov att korrigera mitt efternamn, ska vara Abramsson, utan h. Fin iakttagelse! Hur hittade du programmet? Mvh

Pauspling said...

Hej Pamela! Kul att du hittade hit. Jag är bara en vanlig tjej från Jordbro som jobbar på Bonnier. Dessutom har jag många vänner som är mormoner. Såg er inte särskilt många gånger i Jordbro. Bodde ni där länge?

Jag tyckte väldigt mycket om både dokumentären om er och Martinas sommarprogram. Gripande.

Självklart korrigerar jag ditt namn. Ber om ursäkt.

Pauspling said...

Jag hittade programmet via Twitter där Sjuhärad direkt tipsade om den:

http://twitter.com/7direkt

Kokvinna said...

Hej igen! Jag är lite slow ibland, inser jag... Jag bodde i Jordbro i 8 år blev det till slut, av o till, vi bodde där tillsammans i typ 1 år... Ja, här i sthlm finns väldigt många av Sveriges mormoner... särskilt i Haninge kommun. Hur länge bodde du i Jordbro?
Tack för att du korrigerade namnet!!