Saturday, February 6, 2010

Du har väl blommor i ditt hår?

Ni kanske undrar varför jag varit så bövelens tyst på sistone? Tja, det har hänt en hel del kan man säga. För det första har jag sagt upp mig från mitt jobb. Jag gjorde det egentligen redan innan jul men har inte kunnat prata om det förrän nu. Jag slutar på Bonnier R&D den 19/3. Vill och kan egentligen inte säga mer än så just nu. Återkommer så småningom med mer information för er som är nyfikna. Om någon.

Trots uppsägningen fick jag följa med på årets kickoff i slutet av januari. Denna gång en storartad men intensiv resa till San Francisco. Ni vet, den dimmiga, kulliga hippiestaden vid USA:s västkust. Gud så jag älskar den. Vi var sex kollegor som åkte över för att joina vår chef Sara som för tillfället bor och jobbar där. Min kollega Björn har skrivit en bra sammanfattning av resan i vår gemensamma jobblogg. Men han glömde bort en viktig del - maten. Vi åt en hel del och mycket var gott. Allra bäst var the House. En liten, oansenlig "Asian fusion"-restaurang. Helt makalös. Bland det bästa jag någonsin ätit, faktiskt. I övrigt var det underbart att kunna springa utomhus i bara t-shirt. Fick mig att börja längta efter den svenska våren. Förstår inte riktigt varför jag envisas med att bo på kalla breddgrader.

Laxlunch på the House

Alcatraz

Exploratorium

Stanford

Mr Obama och jag på flygplatsen

Ska du till San Francisco rekommenderar jag ett besök till följande (utöver the House som är ett måste):

Restauranger:
-------------------------
Vietnamesisk/Asian fusion. Vackert vid vattnet. Man beställer i grupp. Har aldrig ätit så mycket i hela mitt liv.
Coolt koncept med små biografer i anslutning till restaurangen. Fancy.
Mexikanskt. Litet, hole-in-the-wall i det lite ruffa området Mission.
Gott, italienskt småplock och pizza på fin-fina och trendiga Chestnut St.
Gick själv inte hit men mina kollegor rekommenderar det. Modern amerikansk mat.
Goda skaldjursrätter i gemytlig miljö högt uppe i området Russian Hill.

Barer:
-------------------------
Litet och trångt men hjärtligt och stort utbud.
Mysigt och gott vin. Testade inte maten men menyn såg lovande ut. Belägen på coola Valencia St.

Desserter:
-------------------------
Jag hann tyvärr inte testa detta heller men min kompis Aaron refererar till det som "världens bästa bageri". Det räcker för mig. Tydligen ska Tartines bread pudding och croque monsieur vara särskilt fantastiska.

Ljuvlig färsk och frozen yoghurt som tillverkas lokalt på en gård i Palo Alto. Goda tillbehör därtill. Fin gata.

Well. Det var allt för denna gång. Over and out.

4 comments:

Robert Pohl said...

Åt frulle på Tartine. Riktigt bra. Fick en privat guide tour av en lokal Volvo älskare. Awesome :)

Pauspling said...

Åh! Låter ljuvligt. Var det en amerikan som älskade Volvo?

Ludmilla said...

Vad spännande... jag väntar...

Frozen Yoghurt!!! Åååå... minnen...

Pauspling said...

Ja, frozen yoghurt! Så enkelt och så gott!