Monday, February 11, 2008

Detta förbaskade Public Service

Image: videokoll.se

Efter två år tillsammans, varav sex månader som gifta, har Tom och jag precis passerat en milstolpe i vårt förhållande. Vi har nu nått det stadium där det är fritt fram för båda parter att öppet och stolt förkasta den andres film och TV-val. Medan jag retar Tom för att han tittar på "typisk amerikansk (alternativt: manlig) smörja", beskriver han mina favoritprogram på SVT som "dumma intervjuer med dumma människor" eller "program om människor som ingen annan än du bryr sig om". Jag tycker så klart att mina påhopp är berättigade medan hans kritik helt saknar grund. Därför ska jag nu ta tillfället i akt och försvara mitt älskade Public Service. SVT och jag har haft så många fina stunder tillsammans genom åren. Och det blir bara bättre. Mötet, Babel, Kobra, Musikbyrån, Velvet, Mia och Klara, Stjärnorna på slottet (vilken utsökt programidé), SVT Dokumentär (du missade väl inte "Nunnan"?), Kärlek, Skild!, Agenda. Snygga produktioner men ändå härligt och ärligt naket. Det är människan, den riktiga människan, som står i centrum. Som sig bör, om ni frågar mig.

Tittar du inte på SVT, ge det en chans. Så länge du inte är typen som föredrar just typisk amerikansk smörja kommer du inte att ångra dig.

4 comments:

Anonymous said...

jag gillar Filmkrönikan men tyvärr har Orvar Säfström hoppat båt till ICA-reklam(?)

förresten, jättefint typografi till bloggen

Pauspling said...

Det ar manga som saknar Orvar. Jag likasa. Han VAR film ut i fingerspetsarna utan att bli pretto.

Unknown said...

Jag saknar inte Orvar. Han hänger på en massa speltillställningar, så jag träffar honom jämt. :)

Jag gillar väl annars lite av varje. Monsterfilmer är mina favvisar. Sen tror jag nog att du kollar på sånt som jag skulle klassa som amerikansk smörja också... (Oprah? Bleh. kanske till och med Dr Phil eller dylika?)

Kollade på SVT igår förresten, en härlig dokumentär om ryska rymdäventyr under kalla kriget.

Pauspling said...

Tja...allas bild av "amerikansk smörja" är nog olika. :)

Hälsa Orvar från mig!