Thursday, February 19, 2009

Ska vi hem till dig, eller hem till mig?

Jag både älskar och hatar bloggvärlden. Samtidigt som det finns så mycket intressant att läsa, så många människors liv som man kan få en inblick i, så är den så ofrånkomligt ytlig. Folk läser varandras bloggar, kommenterar och utbyter tankar. Men jag har kommit att förstå att det som vid första anblick verkar äkta och kärvänligt, egentligen är något helt annat. I bloggosfären har folk alltför ofta en dold agenda, nämligen den att generera mer trafik till sin egen blogg. En numera tämligen etablerad metod.

Jag har så svårt för detta falska; försöker hela tiden ha det i åtanke. Slits dock ofta själv mellan att bara vilja skriva för min egen skull och drömmen om att ha en publik. Några att skriva för.

Sedan finns det en hel drös med andra förkastliga, på gränsen till tragiska, saker folk gör i sina bloggar. Linn Gustafsson skrev för ett tag sedan om dödssynder inom modebloggvärlden.

Att folk orkar.

4 comments:

Unknown said...

Det behöver ju inte ses som en falsk grej. Vad jag tänker på är folk som länkar till sin egen blogg när de kommenterar en annans blogg. Det är väl inte så konstigt om de kommenterar på en blogg de gillar, att andra som läser den kanske ha liknande smak, och alltså skulle uppskatta länkarens blogg med? Eh, rörigt det blev.

Sen att jag aldrig klickar på dem är ju en annan sak...

Pauspling said...

Jo, fast jag tror att båda fenomenen existerar samtidigt...vissa personer märks det på att de vet vad de gör (läs: har en baktanke).

P.S It takes one to know one. ;-)

Ludmilla said...

Det är verkligen trist när det sker på det viset. Ibland får man kommentarer som kommer helt i helt fel inlägg eller som bara är något ord där man inser att personen inte har läst det man skrivit. Det är trist.

Kram!

Pauspling said...

Ja, jag håller med dig Ludmilla. Det är ganska lätt att känna igen de som inte har bemödat sig att läsa inlägget utan bara kommenterar för kommenterandets skull. Synd att det förekommer.